Feed

Antara erti Cinta dan Persahabatan...

by Wiznie Marzuki on Tuesday, September 12, 2006, under

Cinta…
suatu perasaan yg hadir tanpa dipaksa, perlukan pengorbanan yg tinggi, dibajai dgn rasa kasih sayang yg sejati, perlu menyokong dan mengisi antara satu sama lain, tidak semestinya dpt memiliki insan yg dicintai.

Persahabatan…
Juga perlukan pengorbanan, Saling hormat, menyokong dan menyayangi antara satu sama lain, Ikhlas dlm berkawan, Berkongsi dan menerima apa adanya seorg sahabat itu.



Sebenarnya definisi yg wie letak kat atas neh masih tidak mencukupi.. ianya boleh dtafsirkan dlm pelbagai cara, mengikut keadaan…errr,xreti btullah nak menulis neh…hehehe~ ikut mood kot….(^_^)



Tp, kan biler tgk Heart neh…mmg wie akui if berada di tempat Rachel sekalipun, mmg sanggup berkorban utk org yg dicintai tuh.. adakah sbg org perempuan neh, mmg akan mengalah jika kecewa? Tp, bg diri wie…jika wie tau wie mencintai org yg wie yakin wie xkan dpt memiliki hati dia…pastinya wie xakan meluahkan perasaan terhadap lelaki tersebut…dan hanya mendoakan kebahagiaan dia bersama insan lain yg wie tau pastinya lebih baik drpd diri wie…adakah ini tandanya wie xberani utk fight for my love?? Erm, wie akui wie lebih senang utk beralah dlm apa jua situasi..but, still it depends kot…ntahlah, xberani nak cakap apa pun…coz wie terlalu mentah lg dlm soal cinta neh…bleh x if nk kata jer…no komen!! Hahahaha~ Lgpun, lelaki tuh kan sahabat baik kita, dan kita tahu dia mcintai org lain sepenuh hatinya…mana mungkin dia terima kita…so, langkah terbaik bukankah dgn memendamkan saje perasaan tuh? Kita pun kenal sape yg dicintainya tuh…dan mereka mmg saling mcintai…kenapa perlu kita merosakkan dan menghancurkan ikatan persahabatan yang selama ini terbina kukuh dengan hanya kita nak meluahkan perasaan cinta… Bg diri wie, ikatan persahabatan tuh terlalu tinggi nilai dan harganya nak digadai dengan pertaruhan luahan perasaan cinta yg pastinya kita sendiri tau ianya tidak menjanjikan jawapan yang kita harapkan. So, adakah wie sokong tindakan Rachel? Nampaknya menyokong kot…lgpun, at least R berjaya jugak mluahkn cintanya n mdermakan hatinya buat kekasih sahabat nya itu. Bukankah kita juga akan bahagia andai melihat kebahagiaan org yg kita cintai.


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!