Feed

Festival Bahasa Antarabangsa UKM

by Wiznie Marzuki on Wednesday, September 20, 2006, under


19sept06 – today is d day… kat DewanKuliah101 Pusat Komputer UKM, ada diadakan Festival Bahasa Antarabangsa… anjuran Pusat Bahasa dan Linguistik… dgn Tema: Bahasa Pemangkin Ilmu (Languange is the Catalyst of Knowledge) Festival ini akan diadakan selama 2hari iaitu pada 19 & 20sept 2006. Pelbagai acara berlangsung disini…antaranya persembahan2 spt drama, koir, poem, dari pelbagai jenis bahasa. Antara bahasa2 yg ada di pusat ini ialah mandarin, jepun, arab, perancis, korea, sepanyol, thailand.

Dlm kul7pg wie dah ke bilik nori utk bgerak sama ke DK101. dlm kul815 baru sampai DK….pastuh, duk tgk depa2 neh bersiap ngan makeup masing2 nye…tp, yg wie kesahnye…nakg bekpes dulu ngan nori…hehe..lapar ar… then, g makeup sendiri..pastuh sambil menunggu giliran persembahan, kitorg masuk DK dulu tgk psembahan dr grup lain…acara yg mula2 ditunjukkan slps perasmian Hari Antarabangsa ini ialah psembahan multimedia yg menunjukkan aktiviti2 pusat bahasa. Persembahan pertama oleh pelajar2 bahasa dimulakan oleh koir Jepun iaitu Mirai n Sukiyaki diikuti poem sepanyol, drama n koir mandarin…so, masa neh wie dah kuar dr dewan siap sedia kat tepi dewan….coz wie amik bahagian dlm koir mandarin…abis je koir, wahh teramat lega..hehe~ td bdebar je tgk seme dak2 neh….pastuh, wie masuk dewan smula utk sambungan psembahan lain…ada nyanyian n tarian Thai, koir Arab, tarian n nyanyian Korea, n last adlh poem French.abis tuh, kitorg g makan kat luar dewan…then, tgk pamphlet ada plak tayangan gambar Korea…so, apalagi sambung ler balik masuk dewan….tajuk tayangan filem neh ‘Too Beautiful To Lie’….best ar gaks coz dis movie lawak memanjang ngan gelagat heroin nya tuh..hehe~ b4 tayangan tuh nori dah balik….so, juz tgk ngan rahah n yan jer….dlm duk tgk tuh pun sempat lagi wie tido…wakakakaka~ tp, tappe coz faham jugak movie neh about wut…hehe~ then, abis tayangan tuh kitorg nkg cari katne bley g try baju2….so, kitorg pun turun kat pusat bahasa tuh… nampaklah ramai lg dak2 lain…so, kitorg pun tulis nama utk pakai kimono…tp, memandangkan ramai yg mcuba kimono tuh.. kitorg p try pakaian dr grup mandarin….kitorg bergilir2 pakai sut Maharaja n Maharani Cina…after duk siap amik gambar tuh, sambil2 tuh ada pertandingan bacaan teks sepanyol….ingat nk masuk nk cuba baca sepanyol…tp, ntahlah…hehehehe~ xtercuba laks..tp, yg duk try tuhpun kebanyakan dr mandarin student coz depa duk dekat sebelah jer…erm, sambil2 tuh pun intai gak makanan apa yg ada..nampaklah somtam..sekali tgk ada lagi..ingat nk beli….kali ke2 after try baju Cina tuh. Somtam dah xde….huhuhuhu~ seedy woo….sedap sehh somtam tuh… apakan daya….pastuh, kitorg dah bpeluang mmakai kimono, tunggu student jepun pakaikan kimono tuh perghhh susah jugak duk lilit2…hehehe~ pastuh g bergambar kat taman tengah2 pusat bahasa tuh….selesa lah pakai kimono neh walau agak ketat kat pinggang kena lilit ngan tali tuh…hahaha~ pas lilit tali lilit lak ngan riben besar kaler kuning tuh…..hehehe~ walau apa pun, pakaian kebangsaan ku tetap dihati…. (^_^) abis je try, kitorg baliklah…


2 comments for this entry:
  1. gravatar
    a.h.a.t

    cantik..menarik..tertarik..kau memang da bomb..hehehe..terserlah keAYUan adik wiznie ni bila pakai kimono tu laa..i like it..kekeke..emmm pasni pekata blaja bahasa jepun plak.luaskan penguasaan bahasa..ok mysister..gud luck 4 ur study ok..

  2. gravatar
    WiWie

    neway,thanx 4 all ur comments ere..but, may i noe sumthin...wie xcam ar sape neh?? huhuhu~ xaci tau main nyorok2 neh.. ;)

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!