Feed

:hari yg meletihkan? :

by Wiznie Marzuki on Monday, October 16, 2006, under

erm...today ahad...hari minggu...plan nkg jlnTAR dgn aya.. so, dlm kul930pg wie dah kuar umah jln kaki g bank bcb jap nak masukkn duit utk mummy..tp, cash deposit tuh rosak.... wat sakit hati jer jln kaki jauh2... adeih~ pastuh pelg..p lah wait bas utk ke lrt.. spt biasa i'm using public transport... am i a good citizen? wekekkee~ yo lah tuh.. ngakulah hang penakut nak drive...abis citer.. :p then, sampai jer masjid jamek... tny aya sape lg folow.. dia btau ada fana n wani (both my sis's fren)...sepjg dlm lrt td duk sms ngan fana jer...hehehe~ mcm2 lah layan adik2 neh...

bila kita nakg jlnTAR di musim2 perayaan neh... d most important thing psediaan mental n fizikal..tambahan bulan pose khan...hehe~ byk dugaan nya... dugaan mata, duk telan airliur... huahuahua~ dah tahu depa sampai lambat coz janji kul11 ngan diorg..erm, tpaksa ku jln sengsorg kek cni.. nevermind... so, g masuk mydin pakaian cari apa2 je lah nk dcari... perghhhh~ gler ramai org dlm mydin neh... bley sesak kat escalator tuh..nasib jer wie tak tlanggar abg2 kat dpn…punyerlah xdpt nak gerak…. Ishh… xkesahlah..

pastuh g usha al-Quran yg mmg wie nak beli dr arituh baru skang dpt duit..hehe~ ekceli dtg cni neh nak beli bajuraya… y? biasanya setiap tahun akan pakai baju jahit… tp..malangnye dis year xsempat laks… waaaaaa~ sedey seh..bukanpe..coz if nk beli baju siap neh.. byk yg nak kena ubahnyer.. biasanya baju saiz S akan labuh…ekceli bukan baju yg labuh tp, wie yg kecik… wekekeke~ sabor jerlah… tangan pun kena pendekkan…tuh yg xde mood nak beli baju siap…mana sempat nak betulkn?? Waaaa~ apa raaa…psediaan tadet… :p menci tul… alahai bukannye nak sgt baju raya.. tp, dah btau mami arituh, wie lebih mmentingkn bbaju baru di hari raya.. kan dpt pahala sunat… free2 jer…huhuhu~ so, bila sampai jer aya, fana n wani..trus gerak cari kedai baju..butik2 yg bley disinggah… agak byk lah tempat yg dsinggah tp… mula2 ingat nak beli baju kurung songket tp, at last.. kitorg beli jubah jer dis year…hehehe~ pertama kali beraya wearing jubah… apa salahnyer khan… :wink jubah aya bg wie mmg cun ar.. minah neh amat senang beli baju..coz saiz baju2 kat pasaran mmg saiz badan dia…so, xkenalah susah pk xmuat…tlebih @ tkurang muat… erm.. xpe, itu xbmakna wie xbsyukur ngan apa yg ader khan…at least my bmi still ideal… dun hv 2 wory dat much.. hehe~

sblm balik...masih lagi sempat menunaikan keinginan ku... apa dia?? hehehe~ jgn marahh ahhh..wie pegi inaikan jari2 dan tangan kanan ku ini dgn inai yg lukisan bunga2 tuh... indian girl yg watkan...xmo ler laki yg wat..huhu~ lagipun kat dis gurl mmg murah juz rm5 for whole ur hand sampai pgelangan tgn lah khan.... puas hati?? hehe~ yup!!! 1st time wat..

(n then balik umah bangi esoknya...pegi tambah lak ngan inai mekah...wie pegi inaikan kuku2 jari tangan ku ini... wahahahahaha~ merahnye makngahhh oiii jari2 hang yer.. sampaikan kwn tegur apa thau kat wie... "wie, tgn kanan sambut deepavali...tgn kiri sambut raya erk?" hahahaha~ byk lah ko... tp, xkesahlah coz dis year kita sambut deeparaya khan?? nak jumpa lgi cani kena tunggu another 38 years if i'm not mistaken lah...huhuhu~)

abis jer kat jlnTAR tuh…kitorg trus balik KJ sempat lg solat zuhur kat umah… part neh sengal cket..coz mula2 ingatkn depa dtg naik lrt..rupanya my sis Aya tuh drive lancer.. cehhh lancer ngan die upenyer… lupa laks her putra kat kg.. our uncle guna…

erm…mula2 wie ingatkn nak balik bangi jer bbuka puasa disana…. Dah siap send sms kat k’fy lg btau nk balik depa masak mi kari… tetibe lak xjadi.. hahahaha~ sure angin k’fy…sory dear… wie ikut aya balik UIA.. nak overnight kat bilik mysis mlm neh… lgpun, baru jer dpt bbuka ngan dia dis whole ramadhan… if x arini, pastinya kat kg nnt ar bbuka sama… kitorg seme bbuka kat place yg dak2 uia called as 'kubur'... pastuh balik solat tarawih kat mahallah ameenah jer ngan dak2 lain...balik solat ngadap laptop ngan aya n fana.. transfer mcm2...ajar wat pic dlm fail2 tuh...hehe~ sonok diorg... sahur plak terbgn lewat kul515...still can mkn roti bakar n minum air... sahur tuh sunat...bagus khan, wajib bg wie... pagi soknya barulah aya anta wie ke lrt..yelah kena balik UKM plak..


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!