Feed

:JaTuH BaS??:

by Wiznie Marzuki on Monday, March 26, 2007, under


Pengalaman pertama wie jatuh daripada bas yang sedang bergerak ialah ketika berusia 12tahun…Lasak ke? Rasanya xdelah lasak sgt pun…hehe~ tp, syukur alhamdulillah, masa jatuh, bas tuh belok ke kanan…so, xdelah sape2 kena langgar khan… if x… ermm, ntahlah… ekceli yg jatuh 2org.. wie n shafiq.. kitorg mmg suka sgt berebut nk duk dpn, alah kat pintu bas tuhh… sblm sibuk duk berebut berdiri kat pintu, kitorg berebut duduk seat belakang sekali…ahaks~ mmg ingat sgt.. nak berebut punyer psl.. lepas jer subuh, bas blum buka n gerak lagi… wie dah sibuk nk turun bawah pegi tunggu cikRos bukakan pintu bas… wakakakaka~ giler ar semangat nkg sekolah… ye ker? Bukanlahhhh, semangat nk naik bas berebut bebbb… dijadikan citer, masa jatuh tuh mmg agak ar terkejut..nasib cuma luka sikit jer…coz kat selekoh mana ader cikRos bawa laju, so slow je lah… mmg pegi sekolah malu arrr bila org tny “pesal luka2 kat muka tangan abis neh..?” ahaks~ jawabnyer.. “alah, jatuh bas jer” ngeh ngeh ngeh.. shafiq pun xdelah teruk mana walau dia yg jatuh dulu sbnrnye… tuh lah nk berebut sgt ngan kakak… ahaks~ jahat tul wie!! Lalalalalaa~ ekceli nk citer yg sbnrnyer, nape bley timbul semula kenangan silam neh bcoz baru ari rabu minggu lepas, bley tergelincir masa turun tangga bas…. Wakakakakaka~ mmg nak gelak ar…dah ar waktu tuh hujan lebat…bas mini tuh laks g berhenti kat tepi jalan yg betul2 tenggelam ngan air.. pe lagiii.. tergelincir dari tangga jatuh dlm air lah jwbnyer… adeihhhh~ sakit dapat, malu dapat, basah pun dapat… bengkak siku wehhh… dlm keadaan nk buka payung nye lagi… pakai baju kurung lagi… ermmmm sabo jer lah… ahaks~ itulah story ku di petang rabu tepat jam 1715pm…sbnrnya ada terpk nk balik umah sewa smula tukar baju...tp, alang2 dah gerak nk balik KJ.. redah je lahhh..tp, mujur ler xnampak sgt baju kurung neh basah….sepanjang pjalanan tuh sempatlah kering…alhamdulillah, sampai jugak umah KJ akhirnya…


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!