Feed

:MengeJutKaN!!:

by Wiznie Marzuki on Wednesday, April 04, 2007, under

Malam semalam dpt sms from my mum..

-tgk berita tv3 ada budak ukm.
-pasa gapo mami? Nie bukok doh tv3 neh.
-belum lagi ada nak kena rogol macam arwah suzaili…
-ohh ok, nati nie kelih..
-mami bimbe ko nie. Jgn lah naik bas sore..
-jgn bimbe lah mami, nie takdop nyo naik bas sore.. insyaAllah nie akan jaga diri..

Dalam pada tuh pun, duk sms k’nurul nk suh depa kt umah tgk gaks biter neh… adeihh~

So, dis morning, tgk MHI… dlm paper harian metro ada lah biter pasal neh… mastura yg baca… lgpun dia mmg x-student FUU kt UKM.. so, she knows n understand lah how was the jln going to FUU tuh.. Kes neh pasal budak FUU UKM yg naik bas from their faculty utk balik ke kolej. Tapi, yg jadi kes nyer, coz pemandu bas tuh tetiba bawa bas keluar dr UKM, pastuh berlagak mcm xbiasa ngan route kt UKM neh.. hampessss tul!!! Niat jahat gler sehhh.. aku sepak kanggg…ish, mmg nk marah lahhh… ermmm, tp wie faham lah situasi depa tuh.. dah lah budak thn1.. of course lah kenderaan lain tadet, n mharapkn bas jer amik dr fak tuh… If korg nk tau lah khan, Fakulti Undang-undang kt UKM neh terletak di atas bukit dan merupakan fakulti yg plg jauhhhhh sekali… Yang kedua jauh of course lah my fakulti.. FTSM (Fakulti Teknologi dan Sains Maklumat) and also KEJUT (Kejuruteraan).

But, at least I still can walk from my fak if nk kuar dr UKM neh…Tp, if student FUU tuh, kena turun jln blkg means turun tangga kt bukit tepi tasik Kejut tuh.. coz jln kenderaan mmg jauhhh sgt, bout 8km ada ker?? Erm, tp yg pastinya mmg jauh!! Wie yg dulu penah naik FUU neh pun, takut nk naik dah…Erm, Menakutkan betul nak naik bas pasni, tp terpaksa…huhuhu~ tappe tappe.. insyaAllah xde pape dah… Pemandu bas tuh, dia curi bas pekerja nak masuk UKM neh.. n biasalah guard kt UKM neh xbape nk cek sgt, coz bas2 yg masuk mcm bas sekolah mmg ada pun utk pelajar2. So, lepas lah kat pondok kawalan. Walhal sepatutnya xlepas coz mana bley Bas Pekerja masuk UKM!! adeihh~ Pemandu bas tuh siap suh tanggal pakaian lg… ishhh!! Gerammm nyerr!! Mengambil kesempatan cenggitu sekali… Ishhh….Kesian kat diorg, sure trauma skang.. Wie doakan agar mereka bersabar n tabah menghadapi kejadian camni.. Syukur, dgn tindakan pantas seseorang berjaya menyelamatkan mereka. Terima Kasih diucapkn kerana menghubungi polis. Erm, Walau apepun….Saranan nyer, eloklah kalau para siswi n bukan shj mereka… tetapi wanita2 sekalian, belajarlah seni mempertahankan diri.. penting woo!! At least sentiasalah bawa apa saje yg bley dijadikn senjata jika terjadi hal2 yg xdiingini.. N yg penting jgk.. amalkanlah membaca ayat2 alQuran.. insyaAllah kita akan sentiasa di dalam perlindunganNYA...Peringatan utk wie jgk. Terima Kasih.

utk berita, http://www.hmetro.com.my/Current_News/HM/Wednesday/BeritaUtama/20070404090943/Article/indexm_html


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!