Feed

:wedding k'i n my first...?:

by Wiznie Marzuki on Tuesday, May 29, 2007, under ,

Salam uols..
lamanyer xupdate blog.. mmg windu nak berceloteh katcni....huhu~
well, firstly nk wish kat cni.. Selamat Pengantin Baru buat k'i n abgJa'a...

rentetan peristiwanyer:

kul930pagi 25Mei - wie bertolak dr PasirMas ke Butterworth, dlm kul430ptg sampai. KakFify n KakIna amik then temankan diorg pergi shopping cket kat Carrefour Butterworth before balik ke umah sewa kakFify kat Kulim. sampai umah dlm kul9mlm... merehatkan diri....zzzzzz... hehe~

26 mei - bgn pagi bekpes ngan housemate kakFy...diorg wat bihun goreng... hehe~ then, lepak2 sampai lah after zuhur kitorg seme lunch kat luar.. wie xhengat apa nama kedai makan tuh... pastuh, g tgk brg2 kawin a.k.a brg2 hantaran coz housemate kakFy nak survey harga murah2...hehe~ lgpun sementara nak menunggu ketibaan kakSyida, kakNurul n Yan dr bangi... dlm kul5 kot depa sampai... pastuh, tetiba laks kena hantar buku bank kat k'i.. coz if xde buku tuh k'i xleh kawin.. hehe~ kitorg mmg after sampai jer umah terus bersiap-siap nak bagi sempat tgk majlis akad nikah k'i... hehe~ mmg kitorg sempat pun.. coz sampai jer kul6 kat umah k'i tuh, majlis baru je nk bermula... k'i mcm tunggu kitorg jer.. ahaks~ Alhamdulillah, telah sah bergelar isteri dengan 3kali lafaz.. tp khan, ekceli abg Ja'a dgn sekali lafaz jer... coz yg 2kali lafaz salah tok kadi tuh sebenarnye.. hahaha~ org lain kawin, tok kadi laks yg nervous..ahaks~ ;p pastuh, sesi amik gambar.... mmg teruk k'i kena sakat ngan sedara2 dier.. cian k'i..hehe~ adat lah k'i khan.. sabar jer lah.. pastuh, bila kitorg masuk bergambar dlm bilik k'i.. tetiba terjadi sesuatu yg tak terduga olehku... waaahahahahaa~ suddenly k'i request lak ngan depa2 neh sape leh jadi pengapit dia... diorg seme tolak2..last2 wie yg kena.. yg xbestnyer.. ayat k'i tuh.. mmg wie xleh langsung nak tolak permintaan dia.. waaaa~ apalahhhhh ish ish ishhhh... if plan xpelah.. tup tup jer esok nk jd pengapit k'i.. sabo jer lah den.. ayat k'i "wie kan sayang k'i, so please jgn tolak permintaan k'i yer..." adeihhh~ wie neh if k'i nye pasal mmg ok jer.. hehe~ for you mysis, anything i will...insyaAllah.. :) malam nye plak kitorg dtg mkn kt umah k'i ada barbeku cket.. sambil2 kitorg ringankan tulang wat doorgift utk wed k'i neh... hehe~

27mei - after bekpes, kitorg rilex jap sementara tunggu kul1130 utk bersiap ke kenduri kawin k'i... sampai dlm kul1, kitorg terus ke bilik pengantin.... perghhh, lawa betul k'i neh... mcm xcaya jer kakak ku nan sorang neh sudah sah bergelar isteri... bagaikan semalam dia masih bersama kami bergelak tawa, bergurau senda di rumah bangi tuh...huhu~ xpelah k'i... akak hilang di mata pun, namun dia hati xkan lupa... hehe~ wie lak yg neves nye... mana tak nyer... wie xpenah pun jadi pengapit org nehh.. adeihhh~ mesti ada ketika gelabah kang...waaaaa~ mmg pun ada.. tp, malas nk citer... wakakakakaa~ malu den, ahaks. erm, apa yer tugas pengapit?? korg mesti tau khan... kena apit pengantin dr rumah kepada pengantin lelaki, pastuh iring sampai naik pelamin...pastuh duk kipas2, sapu bunga rampai yg dilempar2 tuh...hahaha~ sampai kan pengapit pun turut kena tempias dan dilempar kan bunga2 tuh....lawak tulll~ pastuh hand kan bunga telur kat diorg.. tuh jer lah.... pastuh diorg nye sesi bergambar...abis jer... then makannnnnnnnnn time!! waahahahaha~ teruja tul time makan... ingatkan dptla g mkn ngan kakFy n dak2 lain.... alih2 jer, k'i panggil suh makan ngan dia kat meja pengantin.. adeihhh~ so, pegilah mkn duk sblh k'i n pengapit lelaki tuh... hahaha~ kenyang tul makann tuh.. lalalalalaaaa~ abis jer mkn, then p join depa yg lain kat meja makan tetamu...pastuh, tujukan lagu "Kasih Kekasih" dari Inteam utk pasangan pengantin... ekceli nk bagi lagu " kasihmu Amanahku" tp, tadet laks... huhu~ after dat, sesi bergambar then balik.. tinggalkan k'i n her new world.. ahaks~

malam tuh, kitorg kuar dinner kat Restoran Sri Kulim... pastuh sambil2 depa yg lain seme shopping beli kain, baju n sandal kat kedai sebelah...hehehe~ paastuh balik umah, sambil menunggu kul11mlm, coz kakSyida, kakNurul n Yan nak balik bangi dah...

28mei - wie duk sorg2 kt umah sewa kakFy..coz yg lain seme g keje.. sementara menunggu kakFy dr opis n hantar wie ke stesyen bas Kulim.... kul11 bertolak balik ke Pasir Mas...


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!