Feed

~kisah di bulan Syawal...~

by Wiznie Marzuki on Tuesday, November 13, 2007, under





Salam uols.. neway, dh bis pun bulan Syawal... tp, kisahnye telah menjadi memori Raya utk thn 2007 khan... hari2 yg dilalui olehku xjauh bezanya dgn thn2 lepas.. org dtg beraya dan aku pergi beraya... tetapi raya kali ini.. jeng jeng jeng... adalah satu peristiwa yg mencuit hati ku ini.. ahaks ahaks~ mmg aku gelak jer bila tau citer sebenar.. adeih~ sengal tul rasanya ari tuh.. peristiwa ape, nmpknyer aku mmg xkan citer disini.. lgpun hal2 cmtu bukanlah sesuatu yg xbiasa berlaku.. cuma ianya pertama kali dlm hidupku.. hahahaha~ tp, abaikanlah yer... ahaks~ cumanya niat nak share sesuatu tp xnak cerita yg benar... lalalalalalaaaaa~


aku abis ngaja 28okt arituh.... last day ngaja tuh, anak2 murid bg hadiah.. 3org bg 3hadiah iaitu jam, serbuk bancuh kek n cawan yg comel... hehe~ bukanlah pemberian hadiah yg aku harapkan, tp ingatan drpd mereka yg mbuatkan aku teringat dan sayang... aku sgt mhargainya.. Terima Kasih aku ucapkan.. ekceli, ada lg sorg yg nk bg hadiah, tp xsempat katanya.. so, aku dh janji akan pegi jumpa ngan dia lepas aku balik ke kelantan nnt.. lgpun, diorg ada no HP aku.. erm, sepnjg aku duk kt KL neh.. ohh, lupa laks... dua hari lepas aku abis ngaja, aku dh balik ke KL ngan ketapi.. bunyik mcm xsabar2 dh nak balik KL khan?? alahai, bukan KL penyebabnye tp aku rindukan kwn2 yg berbulan aku xjumpa... tp, sepanjang aku duk kt KL neh ari2 de jer sms @ miscal yg aku dpt dr anak2 murid aku neh... bagus tul diorg, ingat juga lah kat aku... hehe~ yeah, aku rindukan gelak tawa bersama mereka, namun tanggungjawab ku disitu bersama mereka hanya sementara waktu sahaja.. namun xbmakna yg aku xkan jumpa diorg langsung... aku masih bley hubungi diorg... jadi, tiada kebimbangan lah yer.. hehe~
arini, if xsilap aku, dh genap 2minggu aku berada di KL.. antara aktiviti yg aku wat ialah.. 2-4nov, menolong sepupuku n his wife setup their openhouse in BdrSriDmnsra... hehe~ setup ker? ahaks~ aku telah ditugaskan secara khasnya, membuat 4biji kekcoklat... perghhh, mmg letih lah jgk berjaga semalaman ramai2.. tp, best jer.. lgpun, aku bley makan anytime i want.. ahaks~ penting tuhh.. ramai jgklah yg hadir nye.. aku xdibenarkan balik awal, lgpun mmg niat utk menolong khan.. jadinye duk jer lah kt umah sampai ptg keesokkan harinya..



















pastuh, 7nov g lepak kt NZ wangsaMaju ngan ayit, eina, farah n bgwn... lama sehh xjupe diorg seme... pastuh, 9nov lak aku kuar lunch ngan zureen.. dia neh bila agaknye kendurinya, masih blum ditetapkn tarikhnya, maybe bln5 @11 thn dpn kot.. dia yg ckp..hehe~ pastuh, 11nov lak kuar ngan ayit n eina g kenduri kawin our 'kakLong Nani' di Paya Jaras.. ingtkn pastuh nkg umah kakArwen n BroAragorn, tp lupa laks nk btau awal2 so diorg mmg xfree.. jd kitorg decide g putrajaya... planning amik gambar jer.. hehe~ kitorg ke taman Wetland, aku ngan eina naik Duffy... comey jgk ler abg yg kemudikan Duffy tuh, mcm muka seseorg yg aku suka tuh.. hehe~ nikmati pemandangan ker abg tuh..aku pun xtau.. lalalalalaa~






CONGRATS TO OUR DEAR SISTER NANI FOR HER WEDDING.. citer selanjutnya dr pihak eina.. disini








erm, ekceli aku nak apply keje kat kwsn KL @ PJ neh.. tp.. ntahla.. sebabnya, aku mmg nk tlg mami kt kelantan pn thn dpn neh... coz kitorg dpt tender kantin dpn umah jer.. so,mmg byklah keje nk dibuat nnt.. erm, xpelah if rezeki aku kt kelantan, aku redha jer.. mungkin jika ada peluang mengajar lagi, aku akan mengajar jer kat kelantan.. hehe~ minat aku dimana pun aku xtau.. eihhhh, hampeh tul kan... sabar jer lah... well, just wait n see then.. oklah.. daa..


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!