Feed

~mCm2 aL-kIsAh lerrr....~

by Wiznie Marzuki on Wednesday, December 19, 2007, under

Salam...

kan aku dh btau nk balik kelantan ngan ketapi kan on 10dis... korg rasa lah kn, by train dr KL ke PasirMas tuh agak2 bape jam perjalanan?? soklan cepumas neh?? hehehehe~ erm.. apa? 12jam? hahhhhh, itu kalau xde apa2 masalah kan? if ade prob agak2nye bape lama? plg lama pun 5jam lewat khan?? tp... kali neh first time aku beli tiket ketapi utk satu perjalanan 12jam jer.. tp.. aku dpt tiket perjalanan berpakej tau.. bercuti 2hari 2malam atas ketapi... perghhh.. korg patut cuba r pakej cuti neh... best wooo.... hehehehe~ tambah2 lak alone trip!! wahhh..!!! mmg xdpt nk dbayangkn lah betapa best nyer, aku terpaksa menyertai pakej percutian yg aku xnak...adeih~ tp, pakej neh mungkin hanya terdapat dlm musim banjir je yer.. harap maklum..

tp khan.. perjalanan akn jd best dn kalu bley nk ditambhkn ms pjlnn tuh jer cket.. sbb berkemungkinan anda akan terjumpa dgn seseorg yg mungkin menarik perhatian anda.. tettttt!!! hehehe~ yeah... mcm jadi jer.. itulah kot.. kot lah kann... yg terjadi kpd diri ini.. ahaks~ ahaks~ citer seterusnya..tny empunya bdn... maka citer seterusnya harap boleh diabaikan sj... ok.. wassalam..

opps.. oh yer.. nk tau x rentetan pjlnn aku on train neh.. cani citernyer... masa aku kt KLSentral tuh.. well, aku dh ada kt sana sejak 1800 lg.. sementara menunggu train yg berjadual 2030 berlepas..aku tgk dulu citer SpaQ kt ctu.. tetiba jer dlm 1915 aku dgr pengumuman bahawasanya train akan stop hny di stesyen GuaMusang shj, pastu akan naik bas dr situ ke stesyen2 berikutnya mengikut destinasi masing2... ermmm, masa tuh aku dh risau. tp after call my parents, aku terangkn dan diorg ok jer...suh naik jgk r train tuh... nak dijaduikan citer percutian berpakej neh khan... train tuh berlepas dr Klsentral hampir 2200 lah jgk sbb dlm kul 2130 br sampai Klsentral.. adeihh~ first neh pun dh lewat dr jadual.. ok lg... pastuh, dlm pjlnn tuh aku dh tido after 2300... aku bgn bila kwn aku kejutkn pd 0700... masa tuh mmg train tgh stop.. tp, aku ingtkn skjp jer.. mmg xsedar beb tido tuh.. hehe~ neway, pastuh aku duk senyap jer atas katil... until aku rasa boring n aku tgk kt luar.. pesal ler ramai sgt org bjalan kt luar neh.. so, aku kura ler train tuh nk tgk stesyen mana berhenti.. rupanya kt Jerantut... dgr2nya ada tanah runtuh kt dpn... so.. aku dh rasa neh sure lama.. diorg ckp dlm 1030 baru gerak smula... aku pn pegi r beli mknn n wt pe yg patut kn.. pastuh dlm 1030 train gerak tp, after 15min stop lg.. rupanya jln masih xelok.. so berpatah ler balik ke stesyen Jerantut tuh... adeihh... kitorg seme duk situ sampai 1700... dtglah pegawai ketapi tuh btau akan ada beberapa buah bas yg mbawa penumpang2 ke stesyen KLipis n naik train dr sana pulak... so, kitorg tunggu ler bas tuh.. tp, spt yg aku dh agak.. mmg cket jer bas nyer.. 5buah bas jer.. mana cukup beb dgn penumpang ketapi yg full neh.. so, aku tunggu lg.. sambil bborak n dgr jer ckp pegawai yg mnerangkn keadaan sbnrnyer tuh.. adeihh lahhh mcm2 tul.. sampai lah 2000 barulah kitorg disuruh naik train kt situ coz jln dh ok.. so, dlm 2030 train bergerak spt biasa menuju ke destinasi masing2.... drp aku td kat seat katil.. trus jer duk seat ekonomi jer.. gasak lahhh.. yg penting sampai destinasi ku... dlm 0530 12dis07 barulah aku sampai ke stesyen PasirMas... letihh woo.. call mummy kt umah.. xberangkat... terpaksalah aku tunggu dgn kwn sorg neh..nasib baik jgk dia sudi temankn aku... eces..tetiba ada kwn kn? mana dtgnyer? jeng jeng jeng... ahaks~ erm, kitorg g mkn dulu sarapan... pastuh, dlm 0845 barulah mummy sampai... perghhh.. rentetan percutian ku ini mmg meninggalkn memori suka n duka lah... tp.. apa2 pun.. aku xkan serik naik ketapi cuma nya aku xnak balik dh ketika musim banjir berlangsung... if nk balik kena pilih sebelum @ selepas.. jgn tengah2... hehe~ ok.. btw, thanx to Wan coz without him i'll be alone along d long journey...


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!