Feed

~last wiken..~

by Wiznie Marzuki on Wednesday, April 02, 2008, under

Assalamu’alaikum n Morning..

28mac08 - Last week actually aku ingtkn dpt g xpdc kat Melaka tuh ngan DrFHI, tp kuota rupanya xbyk so aku xpegi n just duk kt ofis settlekan keje je la mgu neh.. Keje bukn byk mana pun.. aku byk main ada r.. hahaha. So, last wiken aku dpt msg dr mami hari khmis, dia btau dh otw nk balik cni. Erm, pelagi aku pun balik umah lah.. pastuh eina lak msg ajak kuar ngan ayit skali.. So, aku on je r. Drp UPM aku naik komuter ke KepongSentral, aku nk memudahkn keje eina amik aku coz dia kt BdrSriDmnsra. So, kitorg trus menuju ke wangsamaju jumpe ayit kt BangiKopitiam.. franchise Bangi ktcni rupenye..hehe. Ayit dtg dgn1kwn dia dan slps tuh diikuti dgn 3org lg. Diorg rupenye ada grup meeting utk PublicMutual investment. Aku akui aku agak kagum dgn cara kwn ayit neh, sorg kakak yg buat mende neh n dlm setahun dia dh dpt beli HondaCity.. City ke? Aku xhengat..hehe. kira ok lah kn Honda tuh. Tp, still diorg blum bley berjaya utk menarik aku join diorg… aku bukn pertama kali dgr mende neh.. sebab2 aku rasa aku xleh join, firstly ofcourse money n ke2 nye coz I dun hv confidence level yg tgi mcm diorg..hehe. aku bukn berani sgt nk jupe org n buat dorg dgr aku n percayakn aku.. perghh, its not easy babe! Erm,duk kt ctu dgr2 apa yg ayit n her fren duk explain tuh.. aku ngan eina rasa xleh duk lama kot.. So, aku follow eina g bazaar DanauKota..eina nk cari brg sbnrnya..

So, kitorg pusing2 la cari apa yg menarik dhati neh.. tp, katcni buknnya best sgt mcm Uptown Dmnsra dulu n downtown kat TasikPermaisuri tuh erk? Aku xhengat dh..lama xg..hehe..Eina, pe da nama tempat tuh? Huhuhu.. wutever lah! Dlm masa yg sama, kitorg masih lagi mngu ayit habis meeting.. so that, we can hangout just 3of us. Hehe.. nk ajak org lain, malas laks.. dh biasa kami ber3 je.. Neway, after ayit smpi dlm kul12 lebih dh sbnrnye.. kitorg pun pusing2 lg, akhirnya aku n eina beli jgk.. eina beli baju n seluar, aku beli seluar.. td, masa kitorg ber2 eina dh sambar 1jamtgn.. dia neh selalu tau beli jamtgn.. suka tul! If tau dek mak dia.. hahaha.. mesti makcik ckp “kau bape kali nk beli jam neh”.. adeih~ jam eina asyik abis bateri je.. aku suh dia beli yg mahal cket biar thn lama xnak lak.. sukahati ko lah eina..hehe. masing2 ada minat sdiri kn. So, after that kitorg decide g minum2 n chat dulu.. destinasi kitorg mcm biasa ke NZ.. lama gak r kitorg lepak cni, bayangkn dlm kul4pg baru aku smpi umah… hehe.. gasak lah..lama seh xkuar cani. Dlm pada tuh, aku mmg ngantuk gler, bape kali mkn angin… lawan ngan air pun xtahan beb. Serius, aku lama dh xlayan tido lewat2 neh… otw eina anta aku balik pn, bley tertido.. haha.. mujur ler eina fhm, cian dia drive sorg2… tp, ada gak aku borak2 ngan dia… So, that’s it.. malam sabtu aku!


29mac08 - Pagi esoknya, dlm keadaan yg mengantuk gler coz tido lewat.. mami kejutkn aku minta teman g pasar… adeih~ aku pun bangun lah kul7 tuh g mandi.. pasar jln kaki jer.. mak Ajut lak tegur aku, dia tny ptg neh turun ker coz ada majlis kawin aku, dpt kad x.. adeihh lah makcik, sy neh dlm mamai xmamai lg makcik.. senyum je lah larat.. hehe.. sory yer makcik.. pas abis g pasar tuh, g lak bekpes ngan mami kt kedai mamak tuh.. tp, aku nyesal lak xmkn yongtaufu goreng… aku mkn kueyteow sup.. hehe.. pastuh balik, dlm tghr tlg mami masak lunch.. then, after zuhur, kitorg g OU ngan mydearlilsis Elyni.. ingtkn nk beli brg2 si budk kecik neh lah, tp dia bley lak buat pasal kt ctu… so, xpasal2 kitorg xjadi beli brg dlm masa ½ jam je dh balik smula ke umah.. adeihh.. kesian lak aku tgk mami n adik neh.. tp, nk wt cane.. pastuh, dlm kul6 lak abeyuh call ajk mkn kt Johny’s OU tuh, diorg belanja. Hehe.. pelagi on je lah! Tp, dia kena amik Farah dulu kt UIA.. zariq n iwan xpe, coz diorg mmg dr pg td dh g OU tgk wayang…aku ngan mami decide g after mghrb senang cket.. so, dlm kul8 aku mami papa n Elyni g lah OU.. termasuk family aku plus eyuh, kakLa n mamiYah.. adalah 11org.hehe.. after that, kitorg jln2 jap kt OU tuh, wing lama kt bwh jer jln nyer…beli brg kt Bodyshop pastuh, balik umah tido.

30mac08 - Esoknya.. mami lak kata pegi je lah OU smula kena jgk belikn latop tuh yg Elyni nk smlm.. mcm2 tul r budak kecik neh.. laptop tuh rm300 jgk tau.. huhuhu.. asyik nk ikut kehendak dia jer.. mentang ler bongsu.. nasib ler dia tuh bijak walau kecik.. so, dlm kul4 aku g jelah OU tuh, just aku n Elyni jer.. aku pk gk kang dia letih, cane lah aku nk dukung.. dia dh la demam.. dlm demam2 pun wat perangai!! Xkesahlah, aku withdraw dulu duit.. coz duti xcukup dlm tgn.. plus,iwan suh aku belikan set buku Narnia utk dia.. bukan cket2, kalau dh rm167 satu set tuh.. sabar je lah.. tp, aku turutkn jgk.. dh mami pun suh aku belikan.. ikutkn hati, xdenye aku nk beli.. tp, aku nk jgk kot, nnt share2 lah baca… coz aku pun peminat cerita tuh.. hehe. Lgpun, HarryPorter nye series kitorg dh beli semua. So, berjaya lah jgk adik2 mendapatkn barang2 keinginan diorg tuh.. adeih~

Aku lak decide nk balik serdang after tgk ABP mlm neh.. so, layan lak ABP kt umah tuh.. dlm kul 12 baru lah aku btolak balik dgn zariq n iwan pun ada sama. Kul1 aku smpi umah serdang, hosmet aku sure dh tido time gini.. hehe.. ok guys.. until nextwik.. Btw, I have an exam nextwik actually.. so, aku akan g umah Eyuh dulu kt BSD tuh, nk minta tlg dia antarkn aku ke Cheras pagi sabtu.. Exam SPA kt ctu.. hehe.. Pray for me n wish me LUCK u guys!! Tq!


0 comments for this entry:

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!