Feed

~ChengHo + Hajaba + Earth Hour~

by Wiznie Marzuki on Monday, March 30, 2009, under ,

28Mac09- pagi sabtu lepas, dlm kul12tghr after amik kakLong exam KPLI kt SMK DamansaraJaya... kitorg g Klang.. sbb papa mmg plan nak pindah umah.. so, kitorg ke sana neh untuk meninjau kawasan dan jugak rumah yang telah dicari oleh kawan papa.. rumah teres 2tingkat dgn harga rm600 per month.. okla rumahnye.. yg xok nye adalah kawasannye je.. kami mmg tak suka pindah jauh2 drp PJ.. sebab apa? erm.. byk la alasan2 yg boleh digunakan sebagai sebab untuk kami tidak pindah ke sana.. mmg lah asalnya nak pindah sebab papa duk ulangalik keje drp KJ ke Klang.. farah pulak ulangalik ke AmpangJaya..
so, if pindah Klang, mmg la papa dekat dgn ofis dia.. tp, bile kitorg set km kat keta aritu.. farah terpaksa lalu 48km drp Klang ke Ampang setiap hari, oneway je tuh.. ulangalik akan lebih drp 100km perday.. letihh woo... so, papa decide xnak pindah ke Klang.. for us, lega lah kan.. pheww.. but for papa, kesian lah dia.. sama je.. sbb bg kitorg pun.. KJ neh mcm dah jd mid way utk ke mana2 sekalipun.. dah hampir 20yrs kitorg duk KJ neh.. drp thn 1990 lg.. so, utk ke tempat lain tuh agak ralat lah.. if blk kelantan trus tuh lainlah kann.. itu kampung halaman.. hiksss..

sesudah kami di Klang, kami menuju ke Ampang Jaya.. kebetulan mmg ade majlis akad nikah waris keluarga belah papa kt sana.. even kitorg ber seluar jeans dgn blouse je... jalan lahh.. sape suh xbtau awal2.. confirm xcnfrm.. confuse thauu.... hehehe.. saya xmarah lah.. saje je ckp cani.. ok jek pun.. lalalaaa~ pastu, dlm kul530ptg kitorg gerak ke Wangsamaju, mencari restoran ChengHo.. treat for our dinner la yer... hehe.. enjoy the pics.. gmbr pengantin xtangkap lakss.. hehe.. nyesal laks.. haha.. sabo je la.. tgk yg mane ade je la ye.. perasann tul aku neh.. mcm ramai org je tgk.. hahaha... layannnn kan ajerrr....


restoran ChengHo di Wangsa maju..






lps mkn dah.. nak balik.. heee~







mami n papa..
pawana, karisma n isabella.. minuman yang sesedap namanyer... hehehe~





kakLa, Aya n me.. order please... heee~



asyik posing je kejenye yer... :p


ini lagi satu neh.. hiksss.. abeYuh n kakLa..
lps abis makan, kitorg ke butik Hajaba yg mmg berdekatan dgn restoran ChengHo tuh..
sempatla membeli apa yang patut.. biasalah pompuan khann.. hehehe...




cbuk je la abe neh.. bg can la kitorg posing cket.. :p

pastu, kitorg bpecah.. wie n kakLong naik Hilux abeYuh.. Aya drive keta dgn papa mami.. kami menuju ke KL, saje je.. tgk KLCC.. EarthHour kan.. ahaksss... so, during Earth Hour.. saya berada di dalam kereta bersama 3org lagi.. menikmati KL yang bergelap... menutup lampu2 yang patut ditutup.. hehehee~

KLCC... asyik tgk cerah jer.. sekali sekala tgk gelap.. best jugak..






us.. in the car.. during EarthHour..

KLCC again... lalallaaaa~ pastu balik umah for another 30minutes of Earth Hour.. bergelap je kat umah tuh.. pastu, kul10mlm br buka lampu... hahaha~ biarler 930pm pn abis.. tp, seme nye dah terbaring.. so, wie pun malas nye rasa nak buka lampu.. hehehe :p






2 comments for this entry:
  1. gravatar
    Lynda

    kalo klcc gelap trus lg best kan .. mcm kat pyramid tu diorang tutup lampu trus x nmpk ape ..kita kalo mumia kena cutik pun org xtau ... hehehhhe

  2. gravatar
    WiWie

    a'ah kan.. tu la psl.. kalu nk gelap.. gelap terus taleh ke.. hiksss.. nnt byk lak kes timbul nye yer.. rakyat mesia kn mcm2..hahaha.. mumia kena curik kita xsedar pun eh.. ekekeke.. ;)

~:My Video List:~

Looking for something?

Search the Site

If you can't find what you are looking for, please leave a comment somewhere, subscribe to our feed and hopefully your question will be answered shortly, so please visit again!